Hello world!

TiGO  thuiszorg is een jong en  dynamische thuiszorginstelling. Met een enthousiast en betrokken team zorgen wij voor kwalitatief hoogwaardige zorg en ondersteuning aan het hele zorgintensieve gezin.

TiGO versterkt de eigen kracht in het gezin, door middel van coaching en formele zorg te bieden. Hierdoor kunt u als ouders geheel of gedeeltelijk zelf de zorg voor uw gezin dragen. Ondersteuning van het gezin, voorkomt grotere zorgintensiteit en maatschappelijke onbalans, in de toekomst. De hulp wordt zo vroeg mogelijk geboden, is vraaggericht, met respect voor eigen regie en behoeften van de ouders en hun kind(eren).

 

Vraaggericht

Het versterken van de eigen kracht van gezinnen, vraagt  om een vraaggerichte manier van werken, waarbij  u als ouders de regie houd.  De vraag van het gezin staat centraal. U organiseert zelf de zorg voor uw kinderen en uw gezin. TiGO stelt zijn deskundigheid in dienst van u en hun netwerk. Met gezinsgericht werken is er aandacht voor de praktische en Psychische ondersteuning  die nodig is om uw gehele gezin in balans te houden.

Gezinsondersteuning

U bent sterk betrokken bij uw kinderen en ondersteunt hem of haar veelvuldig. Veel ouders vinden het soms lastig om te bepalen wat ze wel en niet voor hun zorgintensieve kind willen of kunnen betekenen. Andere kinderen in het gezin komen in het gedrang. Als moeilijkheden, zorgen en verdriet toenemen, kunnen de leuke dingen, ontspanning en plezier in het gedrang komen. Dat moet echter niet te lang duren, anders kan de vermoeidheid overgaan in uitputting en verdriet in hopeloosheid en is het evenwicht tussen draagkracht en draaglast zoek. Het is belangrijk dat er wel een evenwicht is tussen de eisen die het leven stelt (draaglast) en de mogelijkheden om daaraan te voldoen (draagkracht).

1 Comment

  1. A WordPress Commenter op 29 november 2016 om 15:18

    Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Laat een reactie achter